Ahogy érnek a gyümölcsök, ellenállhatatlan vágyat érzek, hogy fagyit készítsek belőlük. Amelyik a kezeim közé kerül, nem kerülheti el sorsát, vagyis, hogy fagyivá alakuljon át. Most a kajszibarack került sorra. Hasonlóan készült mint a fekete ribizli fagylalt, nem kapott semmilyen különleges ízesítést, hagytam, hogy a barack íze érvényesüljön.
Hozzávalók: 40-50 dkg érett kajszibarack, 3 dl víz, 15 dkg cukor, 2 csomag vaníliáscukor, 2 db tojás, 1 dl tejszín, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál mascarpone.
Elkészítés: A barackokat forró vízzel leforrázzuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk és összeturmixoljuk. 3 dl meleg vízbe beletesszük a cukrot, és hagyjuk hogy elolvadjon és hűljön. A tojások sárgájából a vaníliás cukorból és a tejszínből gőz felett krémet főzünk, majd hűtjük. A lehűlt krémhez keverjük a tejfölt és a mascarponét. A lehűlt cukros vizet a kajszi péphez adjuk, a tojásos krémmel együtt. Jól összekeverjük, fedeles dobozba tesszük és 4-5 órát a fagyasztóban hűtjük úgy, hogy 40 percenként megkeverjük a fagyinkat. Az első keverésnél a masszához adjuk a két tojás felvert habját. Miután elkészült, fagyis kanállal gombócokat kanyarítunk és tálba, pohárba szedjük.
Elkészítés: A barackokat forró vízzel leforrázzuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk és összeturmixoljuk. 3 dl meleg vízbe beletesszük a cukrot, és hagyjuk hogy elolvadjon és hűljön. A tojások sárgájából a vaníliás cukorból és a tejszínből gőz felett krémet főzünk, majd hűtjük. A lehűlt krémhez keverjük a tejfölt és a mascarponét. A lehűlt cukros vizet a kajszi péphez adjuk, a tojásos krémmel együtt. Jól összekeverjük, fedeles dobozba tesszük és 4-5 órát a fagyasztóban hűtjük úgy, hogy 40 percenként megkeverjük a fagyinkat. Az első keverésnél a masszához adjuk a két tojás felvert habját. Miután elkészült, fagyis kanállal gombócokat kanyarítunk és tálba, pohárba szedjük.
Áááá, épp erre készülök én is...És az izesítésen agyalok..Lehet, nem is kellene túlspiláznom??
VálaszTörlésFinom ez így....
Jaj, már alíg várom a fagyigépemet. Ma neki akartam állni gép nélkül, de aztán visszapofoztam magam, hogy már csak pár nap...
VálaszTörlésEz a darab meg elég jó kis összetevőkből áll!
Trinity! Azért agyalhatsz az ízesítésen, csak most én nem vágytam plusz ízre, de biztos nem árt neki egy-két jó fűszer párosítás.
VálaszTörlésSzepyke! Én fagyigép nélkül készítem a fagyikat:))))Az összeállítás nem tart sokáig, csak a fagyasztás....
A tojáshab adott még hozzá valamit állagban? Gondolkozom, hogy beletegyem-e?
VálaszTörlésA tojáshab lazít a szerkezetén. Mint már említettem én fagyi gép nélkül készítem, és a fagyasztás során szerinten a hab csak segít, könnyebb keverni, az ízén nem változtat.
VálaszTörlésKöszi!
VálaszTörlésNagyon jó lett, szerintem is megy a dolog gép nélkül is. A mandula igazán kellemes ropogós kísérője lehetett e krémes finomságnak.
VálaszTörlésKöszi Napmátka!Milyen igazad van, a mandulát nem is említettem, pedig nagyon jó volt a kajszi ízéhez.
VálaszTörlésMár meg is ettük, köszi, finom volt (a fehérjét aztán nem tettem hozzá, mert gépben készült).
VálaszTörlés