A fekete ribizli dzsem főzésnek köszönhetően készült fagyi is. A fekete ribizlit semmivel sem ízesítettem cukron kívül, hagytam had érvényesüljön a remek aromája. Most ez lett az első számú kedvenc fagylaltom:) Csak ajánlani tudom a kipróbálását. Most kicsit nagyobb adagot készítettem, mivel fekete ribizlit ritkábban lehet kapni.
Hozzávalók: 30-40 dkg fekete ribizli, 2 tojás, 2 dl tejszín, 4 nagy evőkanál mascarpóne, 4-5 evőkanál tejföl, 3-4 dl víz, 15-20 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor.
Elkészítés: Az alaposan megmosott fekete ribizliből egy marokkal kiveszünk, a többit szárastól feltesszük főni, majd átpasszírozzuk. A félre tett ribizlit leszemezgetjük és ezt is feltesszük egy lábosban melegedni, de csak néhány percig, hogy ne legyen annyira nyers, majd hozzá öntjük az átpasszírozott ribizli velőhöz. 3-4 dl langyos vízben feloldjuk a cukrot. A két tojás sárgáját a tejszínnel és a vaníliás cukorral gőz felett krémmé főzzük és hűtjük. Amikor a hozzávalók lehűltek a ribizli velőhöz adjuk a főzött krémet, a cukros vizet, a mascarponét és a tejfölt, majd jól összekeverjük. Fedeles dobozba öntjük és 4-6 órán át hűtjük úgy, hogy óránként átkeverjük. Az első keverésnél hozzákeverjük a két tojás habbá vert fehérjét. Amikor elkészült fagylaltos kanállal gombócokat kanyarítunk és kehelybe, pohárba téve kínáljuk.
Elkészítés: Az alaposan megmosott fekete ribizliből egy marokkal kiveszünk, a többit szárastól feltesszük főni, majd átpasszírozzuk. A félre tett ribizlit leszemezgetjük és ezt is feltesszük egy lábosban melegedni, de csak néhány percig, hogy ne legyen annyira nyers, majd hozzá öntjük az átpasszírozott ribizli velőhöz. 3-4 dl langyos vízben feloldjuk a cukrot. A két tojás sárgáját a tejszínnel és a vaníliás cukorral gőz felett krémmé főzzük és hűtjük. Amikor a hozzávalók lehűltek a ribizli velőhöz adjuk a főzött krémet, a cukros vizet, a mascarponét és a tejfölt, majd jól összekeverjük. Fedeles dobozba öntjük és 4-6 órán át hűtjük úgy, hogy óránként átkeverjük. Az első keverésnél hozzákeverjük a két tojás habbá vert fehérjét. Amikor elkészült fagylaltos kanállal gombócokat kanyarítunk és kehelybe, pohárba téve kínáljuk.
Jesszusom, hogy ennek milyen gyönyörű színe van!
VálaszTörlésNekem esélyem sincs erre, még sima, piros ribizlit is alíg kaptam, feketét meg egyáltalán nem. Ez gyönyörű!
Hogy ennek milyen csodás mély a színe...Csak nyelek nagyokat....
VálaszTörlésCsatlakozom az előttem szólóhoz! Káprázatos!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Ez a ribizli szín engem is rabul ejtett,az ízről nem is beszélve. Csak ne fogna ennyire:)
VálaszTörlésGyönyörű!!
VálaszTörlésÜdv! 6.ker hunyadi téren jövőhéttől elérhető lesz. A piros ma is kapható málnával. +36303031350 Krizsán Viktor őstermelő
VálaszTörlésNekem a legkivalobb íz idén nyáron a feketeribizli es a citrom fagyi nyerte el az ⭐⭐⭐⭐⭐csillagot ..
VálaszTörlés