Hozzávalók: A tésztához 25 dkg liszt, 10 dkg őrölt mandula (én mogyorót használtam), 1 tojás, 18 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só. A töltelékhez 80-100 dkg őszibarack (nekem kicsit kevesebb volt), 2 tojás, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tejföl, 5 dkg keményítő, reszelt citromhéj, 5 dkg szeletelt mandula. A barackok főzéséhez 5 dl vízből és 10 dkg cukorból szirup.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük. A barackokat forró vízzel leöntjük, meghámozzuk, kivesszük a magját és a fél barackokat a szirupban 15 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük. A lehűlt tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a sütőformát és 200 fokon vaksütéssel 15 percig elősütjük. ( Ha légkeveréssel sütjük, a vaksütés el is hagyható és elég a 180 fok.) A tojások sárgáját a cukorral, a tejföllel, a keményítővel a reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral összekeverjük, majd az előzőleg felvert tojásfehérje habot a masszához adjuk. Az elősütött tésztára rakosgatjuk a lecsöpögtetett barackokat, ráöntjük a tejfölös masszát, megszórjuk szeletelt mandulával és 200 fokon (légkeveréssel 180 fokon) 25-30 perc alatt készre sütjük. Hűtjük, porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük. A barackokat forró vízzel leöntjük, meghámozzuk, kivesszük a magját és a fél barackokat a szirupban 15 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük. A lehűlt tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a sütőformát és 200 fokon vaksütéssel 15 percig elősütjük. ( Ha légkeveréssel sütjük, a vaksütés el is hagyható és elég a 180 fok.) A tojások sárgáját a cukorral, a tejföllel, a keményítővel a reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral összekeverjük, majd az előzőleg felvert tojásfehérje habot a masszához adjuk. Az elősütött tésztára rakosgatjuk a lecsöpögtetett barackokat, ráöntjük a tejfölös masszát, megszórjuk szeletelt mandulával és 200 fokon (légkeveréssel 180 fokon) 25-30 perc alatt készre sütjük. Hűtjük, porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
Ez nagyon finom lepény lehetett!!!!
VálaszTörlésAz volt:)))))Jó ez a tejfölös tészta a tetején...
VálaszTörlésSajna a mandulát én is le szoktam cserélni, de még a dió sem rontott a hasonló tésztákon.Szép sütemény, ha valaki elkészítené, már enném is. Persze lehet, hogy csak neki kellene fogni?
VálaszTörlésLáss neki bátran Daisy!(Most lustaságból használtam mogyorót, mert az volt darálva, de gyakran helyettesítem a mandulát dióval.)
VálaszTörlés