2009. július 16.

Ecetes, olajos zöldbab saláta

Az ecetes olajos zöldbab salátát csak zsenge zöldbabból készítem. Ha nagyobb mennyiség készül és marad belőle, egy üvegbe teszem - ha szükséges teszek rá még olajat, hogy ellepje a lé felszínét - és hűtőben tárolom. Néhány hétig eltartható (lehet, hogy tovább is, de azt nem szokta megérni:) és így mindig van kéznél saláta.
Hozzávalók: 50 dkg zsenge zöldbab, 2-3 gerezd fokhagyma, kis csokor petrezselyem zöld, 3-4 db zellerszár,a léhez 0, 5 dl ecet, 4 dl víz, 1 teáskanál só, 2 teáskanál cukor, őrölt bors, 2-3 evőkanál olíva olaj.

Elkészítés: A zsenge zöldbabot megpucoljuk, feldaraboljuk, megmossuk és vízgőz felett megpároljuk. A lé hozzávalóit összekeverjük, ha szüksége még ízesítjük. Fokhagymát, a petrezselyem zöldet felaprítjuk, a zellerszárat felkarikázzuk. A meleg, párolt zöldbabot a lébe tesszük, hozzá adjuk a felaprított fokhagymát, és a zöldeket. Összekeverjük és melegen is fogyaszthatjuk, de hűthetjük is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails