A csokis mogyorós keksz készítésekor már elterveztem, hogy egy zabpelyhes változatot is kipróbálok. Pénteken este kedvem támadt egy kis gyurmázáshoz:), így nekiláttam a zabpelyhes keksz gyártásnak. Több kókusszal terveztem, csak a lehetetlen pite nagy mennyiségű sütése következtében igen csak megcsappant a kókusz készlet és a pótlásáról megfeledkeztem. Azért 3-4 evőkanálnyi jutott a keksz tésztájába:)
Hozzávalók: 20 dkg vaj vagy margarin (én vegyesen használtam), 18 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 20 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, kevés fahéj, 12 dkg zabpehely, 3 evőkanál kókuszreszelék, 5 dkg durvára vágott mandula, 5 dkg kukorica pehely, 4 db kis Bounty szelet (28,5 g-os). 3-4 kocka fehér csokoládé.
Elkészítés: A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, tojással kikeverjük. Hozzá adjuk a sütőporral elvegyített lisztet, a zabpelyhet, a kókuszt, a mandulát, a fahéjat, a feldarabolt Bounty szeleteket, a nagyobbra darabolt fehér csokit és a kézzel kissé összetört kukorica pelyhet. Összekeverjük, fóliába csomagoljuk és fél órára a mélyhűtőbe tesszük. Ezt követően a hideg tésztából diónyi gombócokat formálunk és két fólia között koronggá préseljük a tenyerünkkel. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a korongokat és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (légkeveréssel 160 fok). A kekszek gyorsan sülnek, miután kivettük a sütőből 1-2 perc után szedjük le a sütőpapírról a kekszeket, rakosgassuk szét és így hagyjuk kihűlni.
Elkészítés: A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, tojással kikeverjük. Hozzá adjuk a sütőporral elvegyített lisztet, a zabpelyhet, a kókuszt, a mandulát, a fahéjat, a feldarabolt Bounty szeleteket, a nagyobbra darabolt fehér csokit és a kézzel kissé összetört kukorica pelyhet. Összekeverjük, fóliába csomagoljuk és fél órára a mélyhűtőbe tesszük. Ezt követően a hideg tésztából diónyi gombócokat formálunk és két fólia között koronggá préseljük a tenyerünkkel. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a korongokat és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (légkeveréssel 160 fok). A kekszek gyorsan sülnek, miután kivettük a sütőből 1-2 perc után szedjük le a sütőpapírról a kekszeket, rakosgassuk szét és így hagyjuk kihűlni.
A Bounty az egyik gyengém....Csodafinom keksz lehet ez!!!
VálaszTörlésHúha! Hozhatok hozzá egy bögre tejet?
VálaszTörlésSzia, majd kukkants be hozzám, légyszi...Van nálam valami:)
VálaszTörlésÓ, köszönöm szépen Trinity! Majd dolgozom az ügyön....:)
VálaszTörlésIgen finom keksz lehet!:-)
VálaszTörlésKöszi Nelli! Van egy alapreceptem, azt szoktam variálni, így született ez bonty-s is.
VálaszTörlés