Törökországban kedvelt téli saláta a
téli retekből, azaz diakon vagy ismertebb nevén jégcsapretekből készített
saláta. Sült húsokhoz, halakhoz kínálják.
Hozzávalók:
1 kg jégcsapretek
2 szál
sárgarépa
1 kis
csokor petrezselyemzöld
3-4 gerezd
zúzott fokhagyma
3 evőkanál
olívaolaj
0,5 dl fehérborecet
1 citrom
leve
1 evőkanál
méz (elhagyható)
só
frissen
őrölt bors
A retket és a sárgarépát meghámozzuk, vékony csíkokra
reszeljük. A petrezselymzöldet apróra vágjuk. Az olívaolajat, a fehérborecetet,
a citromlevet, a zúzott fokhagymát, a mézet összekeverjük, beleforgatjuk a
retket, és a sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk az apróra vágott
petrezselyemzölddel. Legalább 15 percre behűtjük.
A recept a Kifőztük 2013. évi februári számában jelent meg.
A recept a Kifőztük 2013. évi februári számában jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése