Az alábbiak szerint főzött polenta kihűtve remekül grillezhető. Salátával önálló ételként is fogyaszthatjuk, de sültek, mártásos húsok mellé remek köretül szolgálhat.
Hozzávalók
1 liter víz
10 evőkanál kukoricadara
25 dkg túró
5 dkg vaj
só
Vastag
falú fazékban felforraljuk a vizet, sózzuk, és folytonos keverés
közben hozzáadjuk a kukoricadarát. Lassú tűzön 40-45 percig főzzük,
közben néhányszor megkeverjük, hogy ne bőrösödjön. Végül hozzákeverünk 2
dkg vajat, majd a túrót. Egy 18 x 28 cm nagyságú tepsit vékonyan
kivajazunk, belesimítjuk a polentát. Miután kihűlt kiborítjuk, és
háromszögekre szeleteljük. A maradék vajat felolvasztjuk, átkenjük a polenta szeleteket és felforrósított grillserpenyőben mind két oldalát grillezzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése