A keleties ízeket idéző
citromos-sáfrányos csirkeszárnyhoz jól illik az aszalt gyümölcsös rizs, amelyet
őrölt fahéjjal, szerecsendióval tehetünk különlegessé.
A recept a Kifőztük 2013. évi februári számában jelent meg, amelyben több, télen is könnyel elkészíthető keleties ételt hoztunk.
Hozzávalók
8-10
csirkeszárny
2 citrom
2,5 dl húsleves
1 nagyobb
hagyma
néhány
sáfrányszál
só
frissen
őrölt bors
2-3
evőkanál olívaolaj
az aszalt gyümölcsös rizshez:
20 dkg
hosszú szemű rizs
10 dkg
aszalt füge
5-6 szem
aszalt sárgabarack
1 evőkanál
mazsola
1
kávéskanál őrölt fahéj
1
kávéskanál őrölt szerecsendió
6-8 dkg
vaj
só
A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, és forró olajon
megpirítjuk, majd félretesszük. A hagymát vékonyan felszeleteljük, és az olajon
üvegesre sütjük. A szárnyakat a hagymával együtt egy sütőtálba tesszük.
Az egyik citrom levét kifacsarjuk, a sáfránnyal és a húslevessel együtt a
szárnyakhoz adjuk. A másik citromot gerezdekre vágjuk, és a húsok mellé
tesszük. Lefedjük alufóliával, és 180 fokon 30 percig sütjük. Levesszük az
alufóliát és további 15-20 percig sütjük, amíg a szárnyak meg nem pirulnak. A
rizst beáztatjuk legalább 30 percre, majd bő sós vízben puhára főzzük és
lecsöpögtetjük. (Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét.) A nagyobb aszalt
gyümölcsöket feldaraboljuk. A vajat felolvasztjuk, és néhány percig átforgatjuk
benne a gyümölcsöket. Megszórjuk őrölt fahéjjal és szerecsendióval, majd
beleforgatjuk a rizst. A citromos-sáfrányos csirkeszárnyat aszalt gyümölcsös
rizzsel tálaljuk.
Nagyon guszta a tálalás!:-) Nagyon klassz az evőeszközöd!!!
VálaszTörlés