2013. február 24.

Kolbászos leves


Nem múlik el úgy év eleje, hogy ne készítenénk kolbászos levest. Családunkban mindig is készítették, jellemzően a frissen füstölt, még puha, de már roppanósan törő kolbászból. A tojás belekerülhet fölverve is, de én sokkal jobban szeretem, amikor egészben hagyjuk. A savanykás levesbe beleütjük a tojást és hagyjuk egészben megfőni, nem keverjük szét.

Hozzávalók:

1 db közepes hagyma
diónyi zsír
1 evőkanál liszt
1 teáskanál őrölt pirospaprika
2-3 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
4 db tojás
4 kisebb metszés kolbász (kb. 8-10 cm-es darabkák)
frissen őrölt bors
ecet

A tálaláshoz:
tejföl
friss kenyér vagy pirítós




A hagymát felkockázzuk, és a zsíron üvegesre sütjük. Majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát is, és felöntjük 1,5 liter hideg vízzel. A tűzre visszatéve beletesszük a sót, a borsot, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és a kolbászokat. Forrás után lassú tűzön kb. 20-25 percig főzzük. Ezután ecettel ízesítjük, majd beleütjük a tojásokat, ügyelve arra, hogy egészben maradjanak. Ezt követően még 6-7 percig főzzük a levest. Forrón tejföllel, friss fehér kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.

A recept a Pécsi Borozó 2012. évi tavaszi számában jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails