Nem múlik el úgy év eleje, hogy ne készítenénk kolbászos levest. Családunkban mindig is készítették, jellemzően a frissen füstölt, még
puha, de már roppanósan törő kolbászból. A tojás belekerülhet fölverve is, de én sokkal jobban szeretem, amikor egészben hagyjuk. A savanykás levesbe beleütjük a tojást és hagyjuk egészben megfőni, nem keverjük szét.
Hozzávalók:
1 db
közepes hagyma
diónyi
zsír
1
evőkanál liszt
1
teáskanál őrölt pirospaprika
2-3
gerezd fokhagyma
1
babérlevél
4 db
tojás
4
kisebb metszés kolbász (kb. 8-10 cm-es darabkák)
Só
frissen
őrölt bors
ecet
A tálaláshoz:
tejföl
friss
kenyér vagy pirítós
A
hagymát felkockázzuk, és a zsíron üvegesre sütjük. Majd rászórjuk a lisztet,
elkeverjük, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát is, és felöntjük 1,5
liter hideg vízzel. A tűzre visszatéve beletesszük a sót, a borsot, a
babérlevelet, a zúzott fokhagymát és a kolbászokat. Forrás után lassú tűzön kb.
20-25 percig főzzük. Ezután ecettel ízesítjük, majd beleütjük a tojásokat,
ügyelve arra, hogy egészben maradjanak. Ezt követően még 6-7 percig főzzük a
levest. Forrón tejföllel, friss fehér kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.
A recept a Pécsi Borozó 2012. évi tavaszi számában jelent meg.
A recept a Pécsi Borozó 2012. évi tavaszi számában jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése