2013. február 26.

Grillezett túrós polenta

Az alábbiak szerint főzött polenta kihűtve remekül grillezhető. Salátával önálló ételként is fogyaszthatjuk, de sültek, mártásos húsok mellé remek köretül szolgálhat.


Hozzávalók


1 liter víz

10 evőkanál kukoricadara

25 dkg túró

5 dkg vaj



Vastag falú fazékban felforraljuk a vizet, sózzuk, és folytonos keverés közben hozzáadjuk a kukoricadarát. Lassú tűzön 40-45 percig főzzük, közben néhányszor megkeverjük, hogy ne bőrösödjön. Végül hozzákeverünk 2 dkg vajat, majd a túrót. Egy 18 x 28 cm nagyságú tepsit vékonyan kivajazunk, belesimítjuk a polentát. Miután kihűlt kiborítjuk, és háromszögekre szeleteljük.  A maradék vajat felolvasztjuk, átkenjük a polenta szeleteket és felforrósított grillserpenyőben mind két oldalát grillezzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése