2013. február 27.

Téli reteksaláta



Törökországban kedvelt téli saláta a téli retekből, azaz diakon vagy ismertebb nevén jégcsapretekből készített saláta. Sült húsokhoz, halakhoz kínálják.

Hozzávalók:

1 kg jégcsapretek
2 szál sárgarépa
1 kis csokor petrezselyemzöld
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
0,5 dl fehérborecet
1 citrom leve
1 evőkanál méz (elhagyható)
frissen őrölt bors



A retket és a sárgarépát meghámozzuk, vékony csíkokra reszeljük. A petrezselymzöldet apróra vágjuk. Az olívaolajat, a fehérborecetet, a citromlevet, a zúzott fokhagymát, a mézet összekeverjük, beleforgatjuk a retket, és a sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel. Legalább 15 percre behűtjük.

A recept a Kifőztük 2013. évi februári számában jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése