Ezzel a jó kis recepttel Notburga ismertetett meg. Köszönet érte! Egyszerű, gyors, finom. A végeredményt tekintve, ízre eléggé hasonlít a Limousine-ból származó clafoutisra. (Valószínű a bretagne-iak és Limousine lakói ezért a kijelentésért ölre mennének:) Mind két felfújt kipróbálását csak javasolni tudom.
Hozzávalók: Négy adaghoz 5 dl tej, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor (elhagyható), 10 dkg liszt, csipet só, 3 dkg vaj, 6 tojás, 10 dkg aszalt szilva, 3 evőkanál rum (én pálinkát használtam), 1 evőkanál forró víz (elhagytam).
Hozzávalók: Négy adaghoz 5 dl tej, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor (elhagyható), 10 dkg liszt, csipet só, 3 dkg vaj, 6 tojás, 10 dkg aszalt szilva, 3 evőkanál rum (én pálinkát használtam), 1 evőkanál forró víz (elhagytam).
Elkészítés: A szilvát a rum és a víz keverékébe (vagy pálinkába) áztatjuk kb. 10 percre, majd leszűrjük, leitatjuk a nedvességet a szilváról és lisztbe forgatjuk. Ha marad rum, vagy pálinka az áztatásból, hozzákeverhetjük a tésztához. A tejet a cukorral, vaníliás cukorral és a vajjal addig melegítjük, amíg elolvad a vaj. A tojásokat a liszttel felverjük és apránként hozzáadjuk a tejes keveréket, elkeverjük és egy sütő tálba vagy felfújt formába öntjük. Egyenletesen rászórjuk a lisztbe forgatott szilvát és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk. Melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk.
Hű de guszta, nagyon ott van :)
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy valamit én is tudtam Neked az "asztalra tenni", ami ízlett.
VálaszTörlésKöszönöm Bianka!
VálaszTörlésKedves Notburga! Naná, hogy tudtál tenni az asztalra...! Nagyon köszönöm!