Gazdag, tartalmas levesek után könnyen elkészíthetjük ezt a "rétest", melynek alapja nem más mint fodros kockatészta. Nincs más dolgunk vele, a száraz tésztát egy tepsibe öntjük, leöntjük egy tejes keverékkel és sütőben összesütjük.
Hozzávalók: Négy adaghoz 25 dkg fodros kockatészta, a tejes keverékhez 20 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 15 dkg lágy margarin, 2 kis doboz kefir, 1 kis doboz tejföl (én általában csak tejfölből készítem), 5 dl tej, 3 db tojás, mazsola és reszelt citromhéj ízlés szerint, porcukor a szóráshoz. 2 dkg margarin a tepsi kenéséhez. A tálaláshoz tetszés szerint bármilyen gyümölcs (fagyasztott is lehet), lekvár, szörp stb.
Elkészítés: Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk margarinnal és beleöntjük a fodros kockatésztát, mazsolát szórunk közé. A többi hozzávalót alaposan összekeverjük, reszelünk bele citromhéjat és a tésztára öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta megpuhul és szép piros lesz a teteje (kb. 50 perc). 15 perc pihentetés után felszeleteljük, porcukorral megszórva és ízlés szerint gyümölccsel, lekvárral stb. tálaljuk.
Jujj, ez nagyon finom!! Én is szoktam hasonlót, még túrót is teszek bele, vagy ami épp eszembe jut:)
VálaszTörlésDe jó hogy megtaláltam :) régen egy bográcsozásnál ettem hasonlót:) Most legalább megtudtam hogyan kell elkészíteni :) Köszi!!!
VálaszTörlésEz nagyon fincsi lehet, és milyen egyszerű! Kipróbálom alkalomadtán.
VálaszTörlésIstenien néz ki
VálaszTörlésVár nálam egy díj :)
Így igaz Trinity!
VálaszTörlésÖrülök Krisztina!
Próbáld ki Kiskukta! Nem bánod meg!
Köszi Bianka!!
Ez nagyon tetszik. Mondjuk, nagyon szeretem, amiket készítesz. De ez pazar!:)
VálaszTörlés:))Köszi Szepyke! Nem utolsó szempont, hogy egyszerű is!
VálaszTörlés