Anyutól kapott nagy medvehagyma csokorból most pesto készült. Hasonlóan jártam el, mint a petrezselyem pesto készítésekor. Most is diót és olívaolajat használtam. Sajt most sem került bele, de felhasználáskor adhatunk hozzá.
Hozzávalók: 1 nagy csokor medvehagyma (kb. 15-20 dkg), 1-1,5 dl olívaolaj, 1 csapott teáskanál só, 8-10 dkg dió.
Elkészítés: A medvehagymát megmossuk, szárítjuk. A pesto hozzávalóit egy nagyobb késes aprító tartályába tesszük és összeturmixoljuk. (Ha túl száraznak találjuk, adhatunk még hozzá olívaolajat.) Tésztához, levesekhez, húsokhoz, grillezéshez, zöldséges ételekhez használhatjuk. A maradék pestót tegyük kis üvegbe, nyomkodjuk le és öntsünk rá egy kevés olívaolajat, hogy elfedje. Célszerű hűtőben tárolni.
Én is dióval készítettem a pestot. Nagyon finom. Ajánlom mindenkinek.
VálaszTörlésÉn most elsősorban a kanalaidat csodálom! Nagyon szépek!! :)
VálaszTörlésÉs persze a medvehagymapestót is, nálam is dióval készült, szeretjük nagyon! :)
Marika! Szerintem is finom a dió a pestókban, arról nem is beszélve, hogy az jellemzően fellelhető a háztartásokban.
VálaszTörlésKöszönöm Felhőlány!:)
Nagyon szeretjük a diót, még a lekvárokba is diót teszek.
VálaszTörlésMarika! Diós, lekváros palacsinta....hmmm:)
VálaszTörlésNagyon szépek ezek a kanalak!Annyi szépséges konyhai eszközöd van, mindig figyelem a szebbnél szebb tálakat, poharaidat és evőeszközeidet és irigykedem :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Ottis!Anyuval ketten vagyunk a beszerzők, illetve vannak régi családi darabok is, valamint ajándékba kapott edények.:)
VálaszTörlésNice post thank you Mario
VálaszTörlés