Hozzávalók: Két adaghoz 4 szelet filézett tilápia halszelet, 6 db közepes burgonya, 1 nagyobb édeskömény, 5 dkg vaj/margarin, só, frissen őrölt bors. Az öntethez 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 5 dkg krémsajt, 2 gerezd zúzott fokhagyma, só. Kapor a szóráshoz.
Tipp: ha nem szeretjük az édesköményt vagy nincs otthon, hagymával is helyettesíthetjük, valamint a mártásba is tehetünk kaprot.
Elkészítés: A megtisztított burgonyát karikára felszeleteljük, az édeskömény torzsát kivágjuk, hosszában félbevágjuk és hosszanti irányban vékonyan felszeleteljük, majd felhevített vajon elkezdjük párolni a zöldségeket. Kevés vizet adhatunk hozzá, hogy ne ragadjon az edényhez, sózzuk, borsozzuk. A halszeleteket szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. Az édesköményes burgonyát kb. 8 perc párolás után, egy tűzálló tálba öntjük. (Ügyeljünk arra, hogy a párolás végeztével ne maradjon víz a zöldségek alatt.) A burgonyára sorakoztatjuk a halszeleteket, az öntethez valókat összekeverjük és a halra öntjük. 200 fokra előmelegített sütőben, 15 percig alufóliával letakarva süssük, majd folytassuk a sütést további 20-25 percig. Aprított kaporral megszórva tálaljuk.
Nagyon-nagyon jól néz ki. Én holnap naphalat sütök ki glutén mentes cucokkal a nővérem miatt
VálaszTörlésKöszönöm Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm Ottis! Neketek is nagyon szép húsvétot kívánok!