Hozzávalók
50 dkg
pulykahere
2 közepes
hagyma
4 szál
közepes sárgarépa
1 közepes
zellergumó
1 csokor
petrezselyemzöld
2 evőkanál
magos dijoni mustár
2-3
evőkanál sóban eltett darált pirospaprika (elhagyható)
10 dkg vaj
olívaolaj
só
frissen
őrölt bors
A megtisztított sárgarépát, zellert keskeny csíkokra
vágjuk, a hagymát vékonyan felszeleteljük. Egy nagyobb serpenyőben 2-3 evőkanál
olívaolajat, a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre sütjük. A
pulykaherét megtisztítjuk, a hagymához adjuk és mind két oldalát 3-4 percig sütjük.
Rászórjuk a sárgarépát, a zellert, hozzáadjuk a mustárt, a sóban eltett darált
pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a fehérborral és annyi vízzel,
amennyi ellepi. Félig lefedve, közepes lángon kb. 35-40 percig főzzük,
amíg a pulykahere el nem készül. (Főzés
közben a hústűvel szurkáljuk meg a pulykaherét, hogy a felgyülemlő folyadék
kijöjjön belőle.) A petrezselyemzöldet felaprítjuk, felét az ételhez adjuk és
további 5-10 percig, fedő nélkül főzzük. A zöldséges-fehérboros pulykaherét
petrezselyemmel megszórva, pirítóssal kínáljuk.
Megjegyzés: nehezen emészthető étel, lehetőleg ebédre
fogyasszuk. Kakasheréből is készíthető.
A recept a Kifőztük magazin 2014. évi februári számában is megjelent.
A recept a Kifőztük magazin 2014. évi februári számában is megjelent.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése