2014. április 23.

Zöldséges-fehérboros pulykahere


Hozzávalók

50 dkg pulykahere
2 közepes hagyma
4 szál közepes sárgarépa
1 közepes zellergumó
1 csokor petrezselyemzöld
2 evőkanál magos dijoni mustár
2-3 evőkanál sóban eltett darált pirospaprika (elhagyható)
2 dl fehérbor
10 dkg vaj
olívaolaj
frissen őrölt bors 


A megtisztított sárgarépát, zellert keskeny csíkokra vágjuk, a hagymát vékonyan felszeleteljük. Egy nagyobb serpenyőben 2-3 evőkanál olívaolajat, a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre sütjük. A pulykaherét megtisztítjuk, a hagymához adjuk és mind két oldalát 3-4 percig sütjük. Rászórjuk a sárgarépát, a zellert, hozzáadjuk a mustárt, a sóban eltett darált pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a fehérborral és annyi vízzel, amennyi ellepi. Félig lefedve, közepes lángon kb. 35-40 percig főzzük, amíg  a pulykahere el nem készül. (Főzés közben a hústűvel szurkáljuk meg a pulykaherét, hogy a felgyülemlő folyadék kijöjjön belőle.) A petrezselyemzöldet felaprítjuk, felét az ételhez adjuk és további 5-10 percig, fedő nélkül főzzük. A zöldséges-fehérboros pulykaherét petrezselyemmel megszórva, pirítóssal kínáljuk.


Megjegyzés: nehezen emészthető étel, lehetőleg ebédre fogyasszuk. Kakasheréből is készíthető.

A recept a Kifőztük magazin 2014. évi februári számában is megjelent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése