Hozzávalók
2 db egész
filézett csirkemell
80 dkg
erdei gomba
só
frissen
őrölt bors
kakukkfű
2 gerezd
fokhagyma
10 dkg vaj
1 csokor
petrezselyemzöld
A csirkemellet félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk és a
felolvasztott vajon, közepes lángon kb. 15 percig sütjük, amíg a hús el nem
készül, közben forgatjuk, hogy minden oldala piros legyen. A húst kivesszük, és
a maradék vajon kisebb adagokban megsütjük a gombát, majd valamennyit
visszatéve az edénybe, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Felöntjük vörösborral, összeforraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt,
visszatesszük a húst és közepes lángon a következő forrásig melegítjük. Apróra
vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető étel. Lehetőség szerint illatos, karakteres ízű erdei gombát használjunk.
A recept a Kifőztük magazin 2014. évi áprilisi számában is megjelent.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése