Hozzávalók
80 dkg
nyúl lapocka vagy comb
2-3
közepes hagyma
4 gerezd
fokhagyma
10 dkg
füstölt szalonna
5+5 dkg
vaj
só
frissen
őrölt bors
petrezselyemzöld
A nyúlhúst sózzuk, borsozzuk, a megtisztított hagymát,
burgonyát kb. fél cm-es karikákra szeleteljük, a szalonnát felcsíkozzuk és 5
dkg felolvasztott vajon üvegesre sütjük, majd kiszedjük az edényből. A maradék
zsiradékon kisebb adagokban megpirítjuk a húst és félretesszük. A visszamaradt
zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék vajat, belekeverjük a hagymát és a burgonyát.
Kevergetve addig sütjük, amíg kissé pirulni nem kezdenek a zöldségek. Sózzuk,
borsozzuk, hozzákeverjük a szalonnát, és egy tepsibe öntjük. A
burgonyás-hagymás keverékre fektetjük a hússzeleteket, bedörzsöljük zúzott
fokhagymával, kevés vizet öntünk rá és lefedjük. 180 fokra melegített sütőben
35-40 percig sütjük, majd levesszük a fedést és kb. 10 percig pirítjuk a húst.
Forrón, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
A recept a Kifőztük 2014. évi februári számában is megjelent.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése