2013. március 5.

Lekváros hájas gyűrű

 A lekváros hájas gyűrű az előkészített hájas leveles tésztából egyszerűen elkészíthető hagyományos sütemény. A recept  a Kifőztük 2013. évi februári számában jelent meg


Hozzávalók:

(a hájas leveles tészta receptje a házi krémesnél megtalálható)
kajszibarack lekvár
porcukor





A lehűtött tésztát lisztezett felületen jól kinyújtjuk és 4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden másodiknak a közepét 3,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A teljes karikákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük vízzel, és ráfektetjük a kiszúrt karikákat. 190 fokon rózsaszínűre sütjük. Még melegen meghintjük porcukorral és megtöltjük lekvárral. Langyosan már kínálhatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails