A lekváros hájas gyűrű az előkészített hájas leveles tésztából egyszerűen elkészíthető hagyományos sütemény. A recept a Kifőztük 2013. évi februári számában jelent meg
Hozzávalók:
1 adag hájas leveles tészta
(a hájas leveles tészta receptje a házi krémesnél megtalálható)
kajszibarack lekvár
porcukor
porcukor
A lehűtött tésztát lisztezett felületen jól kinyújtjuk és 4,5 cm átmérőjű
pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden másodiknak a közepét 3,5 cm átmérőjű
pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A teljes karikákat sütőpapírral bélelt tepsibe
fektetjük, megkenjük vízzel, és ráfektetjük a kiszúrt karikákat. 190 fokon
rózsaszínűre sütjük. Még melegen meghintjük porcukorral és megtöltjük
lekvárral. Langyosan már kínálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése