Ez a gazdag, finom és szép színes:) leves a Kifőztük 2012. évi májusi számában jelent meg. Aki kedvet kapott hozzá, készítse el bátran!
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
1 közepes hagyma
2 közepes sárgarépa
2 közepes petrezselyemgyökér
1 kisebb zellergumó
10 dkg főtt rizs
1,5-2 l baromfi húsleves
1-1,5 teáskanál curry por
só
frissen őrölt bors
2 evőkanál olívaolaj vagy szőlőmag olaj
tálaláshoz:
apróra vágott petrezselyemzöld
A
hagymát apró kockákra, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert
vékony csíkokra vágjuk. Az olajat közepes hőfokon felmelegítjük,
hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, és 5 percig sütjük. Ezt
követően hozzákeverjük a zöldségeket, a curry
port és kevergetve 8-10 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a
húslevessel, és ha szükséges kevés vízzel. Közepes lángon, lefedve kb.
20-25 percig főzzük, amíg a hozzávalók meg nem puhulnak. Végül hozzáadjuk a főtt rizst, amellyel további 5 percig főzzük. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Tipp: nyers rizzsel is készíthetjük. Ebben az esetben a rizs főzési idejét figyelembe véve adjuk a leveshez a megmosott rizst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése