2011. szeptember 7.

Fahéjas sárgadinnyelekvár

Sárgadinnyéből gazdag fűszerezéssel különleges lekvár készíthető. Desszertek, sütemények remek kísérője lehet. Nyáridéző gasztroajándékként a szeretteinket is meglephetjük vele.

Hozzávalók: 5-6 közepes sárgadinnye, 1 kg cukor, 2 vaníliarúd, 2 teáskanál őrölt fahéj.

Hosszában félbevágjuk a dinnyét, eltávolítjuk a magját, héjastól fölszeleteljük. Levágjuk a héjról a dinnyehúst, és felkockázzuk. Fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a hosszában félbevágott vaníliarudat a kikapart magjával együtt, és jól elkeverjük. Legalább 20 percig pihentetjük, hogy a dinnye levet eresszen, majd főzni kezdjük. Forrás után lassú tűzön addig főzzük, míg üveges nem lesz a dinnye, és a felére nem csökken a leve. Kivesszük a vaníliarudakat, turmixoljuk a gyümölcsöt, majd további 10 percig főzzük.

A forró lekvárt meleg, száraz üvegekbe kanalazzuk, amelyeket lezárás után 10 percre fejtetőre állítunk. Azután a talpukra fordítva alaposan betakarjuk őket, hogy lassan hűljenek ki.


A recept a Kifőztük augusztusi számában jelent meg.


9 megjegyzés:

  1. Hű izgalmas még sosem ettem, finom lehet

    VálaszTörlés
  2. Jól hangzik! :) Majd nézz be hozzám kérlek, szeretnélek meglepni egy díjjal!

    VálaszTörlés
  3. Szia! Nézz be hozzám is, én is megleplek valamivel, mert nagyon tetszik a blogod! :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Tündér!
    Szuper ötlet, nagyon jól néz ki!
    Vikihez és Szabinához hasonlóan én is szeretnék egy díjat adni Neked, nézz be kérlek, ha idöd engedi.
    Üdv:Krisz! :-D

    VálaszTörlés
  5. Viki!
    Örülök, hogy tetszik a blogom, továbbra is várlak szeretettel!
    Köszönöm a díjat!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Krisz!
    Örülök, hogy tetszik a lekvár!
    Köszönöm a díjat!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails