Hozzávalók: 5-6 közepes sárgadinnye, 1 kg cukor, 2 vaníliarúd, 2 teáskanál őrölt fahéj.
Hosszában félbevágjuk a dinnyét, eltávolítjuk a magját, héjastól fölszeleteljük. Levágjuk a héjról a dinnyehúst, és felkockázzuk. Fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a hosszában félbevágott vaníliarudat a kikapart magjával együtt, és jól elkeverjük. Legalább 20 percig pihentetjük, hogy a dinnye levet eresszen, majd főzni kezdjük. Forrás után lassú tűzön addig főzzük, míg üveges nem lesz a dinnye, és a felére nem csökken a leve. Kivesszük a vaníliarudakat, turmixoljuk a gyümölcsöt, majd további 10 percig főzzük.
A forró lekvárt meleg, száraz üvegekbe kanalazzuk, amelyeket lezárás után 10 percre fejtetőre állítunk. Azután a talpukra fordítva alaposan betakarjuk őket, hogy lassan hűljenek ki.
A recept a Kifőztük augusztusi számában jelent meg.
Hű izgalmas még sosem ettem, finom lehet
VálaszTörlésJól hangzik! :) Majd nézz be hozzám kérlek, szeretnélek meglepni egy díjjal!
VálaszTörlésSzia! Nézz be hozzám is, én is megleplek valamivel, mert nagyon tetszik a blogod! :)
VálaszTörlésKedves Tündér!
VálaszTörlésSzuper ötlet, nagyon jól néz ki!
Vikihez és Szabinához hasonlóan én is szeretnék egy díjat adni Neked, nézz be kérlek, ha idöd engedi.
Üdv:Krisz! :-D
Köszi Bianka!
VálaszTörlésSzabina!
VálaszTörlésKöszönöm a díjat!
Viki!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik a blogom, továbbra is várlak szeretettel!
Köszönöm a díjat!
Kedves Krisz!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik a lekvár!
Köszönöm a díjat!
Japonya yurtdışı kargo
VálaszTörlésJamaika yurtdışı kargo
İzlanda yurtdışı kargo
İsveç yurtdışı kargo
İsrail yurtdışı kargo
SMRY