A recept a Kifőztük 2011. évi augusztusi számában jelent meg.
Hozzávalók: 50-60 dkg zsenge tök, 25 dkg túró, 1 közepes hagyma, 1 tojás, 2-4 evőkanál liszt, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 1 kis csokor kapor, só, frissen őrölt bors; a sütéshez: olaj
Hosszában félbevágjuk a tököt, kikaparjuk a magját, meghámozzuk és legyaluljuk. Hozzákeverjük a túrót, a nagyon apróra vágott vagy reszelt hagymát, a tojást, a lisztet. (Az utóbbi mennyisége a túró nedvességétől függően változhat.) Jól elkeverjük a masszát, majd aprított kaporral, petrezselyemzölddel, borssal és végül sóval ízesítjük.
Két kanál segítségével kisebb pogácsákat szaggatunk a keverékből, és forró olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük.
Melegen, kevés aprított petrezselyemmel megszórva, joghurttal, zöldségekkel kínáljuk.
Ha zsenge a tök, nyugodtan benne lehet hagyni a magját, és vele együtt legyalulni. (mi legalábbis így szoktuk)
VálaszTörlésNagyon finom
VálaszTörlésNetuddki!
VálaszTörlésAki akarja magostul gyalulhatja a zsenge tököt, de én mégis az eltávolítás mellett döntöttem...ez ízlés dolga:)