A joghurtos csirkeszárny török eredetű recept ihletése alapján készült. Szárny helyett készíthető combból, mellből vagy akár egész csirkéből, amelyet nagyobb részekre darabolunk. Egy napig erősen fűszerezett joghurtban pácolódik a hús, majd ezt követően sütjük pirosra.
A recept a Kifőztük 2011. évi augusztusi számában jelent meg.
A recept a Kifőztük 2011. évi augusztusi számában jelent meg.
Hozzávalók: 8-10 csirkeszárny, 2 dl natúr joghurt, 1 közepes vöröshagyma, 3 gerezd, fokhagyma, 1 teáskanál édeskömény, 1 kávéskanál római kömény, 1 teáskanál koriandermag, 1 teáskanál gyömbérpor vagy 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér, 1 teáskanál pirospaprika, 2 friss babérlevél, 2-3 szárított csípős fűszerpaprika, só, frissen őrölt bors, 1-2 evőkanál olívaolaj
Megtisztítjuk, majd sóval és borssal fűszerezzük a csirkeszárnyat. Apró darabokra vágjuk a tisztított hagymát és fokhagymát. Kávédarálóval megőröljük a fűszermagokat és a tördelt, szárított csípős paprikát. A joghurthoz keverjük az aprított hagymát, az őrölt fűszerkeveréket, a gyömbért, az őrölt pirospaprikát és a kisebb darabokra tördelt babérlevelet. A joghurtos pácba forgatjuk a csirkeszárnyat, és letakarva egy napig pácoljuk a hűtőben.Tepsibe tesszük a pácolt húst, meglocsoljuk olívaolajjal, és 200 fokon 45-55 perc alatt pirosra sütjük. (Sütés közben fordítsuk meg, hogy mindkét oldala egyenletes színt kapjon.)
Melegen, friss zöldsalátával kínáljuk.
Megtisztítjuk, majd sóval és borssal fűszerezzük a csirkeszárnyat. Apró darabokra vágjuk a tisztított hagymát és fokhagymát. Kávédarálóval megőröljük a fűszermagokat és a tördelt, szárított csípős paprikát. A joghurthoz keverjük az aprított hagymát, az őrölt fűszerkeveréket, a gyömbért, az őrölt pirospaprikát és a kisebb darabokra tördelt babérlevelet. A joghurtos pácba forgatjuk a csirkeszárnyat, és letakarva egy napig pácoljuk a hűtőben.Tepsibe tesszük a pácolt húst, meglocsoljuk olívaolajjal, és 200 fokon 45-55 perc alatt pirosra sütjük. (Sütés közben fordítsuk meg, hogy mindkét oldala egyenletes színt kapjon.)
Melegen, friss zöldsalátával kínáljuk.
Remek, ezt ma (és holnap) kipróbálom!
VálaszTörlésJól hangzik nagyon! Én is szoktam joghurtban pácolni, de más ízben, viszont ennek is tetszik nagyon a fűszerezése, alkalomadtán érdemes lesz megkóstolni! :)
VálaszTörlésCsorog a nyála. Nekem a szárny a kedvenc részem
VálaszTörlésNetuddki!
VálaszTörlésVárom a beszámolót!:)
Csipet!Örülök, hogy erre jártál!Próbáld ki egyszer, szerintem érdemes!
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésPróbáld ki!:)