Többféle ötlet is kavargott gondolataimban, hogy mit is készíthetnék zöldbabból a szokásos leves, főzelék, saláta hármason túl. Végül is a zöldbabos-csirkehúsos torta mellett döntöttem. A paradicsomtorta alapján készült, de annál jóval tartalmasabb, laktatóbb lett.
Hozzávalók: Egy 24 cm átmérőjű formához 25 dkg leveles tészta, 30 dkg zöldbab, 25 dkg filézett csirkemell, 3 tojás, 1, 5 dl tejszín, 5 dkg tetszés szerinti reszelt sajt, 5 dkg feta sajt vagy krémfehérsajt, 1 csomag mini mozzarella, 1 paradicsom szeletelve, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 4-5 db bazsalikomlevél aprítva, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika (én most csípőset használtam), só, frissen őrölt bors, 1-2 evőkanál olívaolaj.
Elkészítés: A megtisztított, felaprított zöldbabot vízgőz felett puhára pároljuk. A csirkemellet 3X3 cm nagyságú kockákra szeleteljük, megszórjuk borssal, őrölt pirospaprikával, összekeverjük olívaolajjal és egy felforrósított serpenyőben 4-5 percig sütjük a hús kifehéredéséig, majd levesszük a tűzről. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, a zúzott fokhagymát, az aprított bazsalikom levelet, a reszelt sajtot, összekeverjük és beleforgatjuk a párolt zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sütőformát kibéleljük a leveles tésztával úgy, hogy kicsit a falán túlnyúljon. A tésztára egyenletesen elosztjuk az elősütött csirkemellet, rászórjuk a krémfehérsajtot, ráöntjük a zöldbabos keveréket. Mini mozzarella golyókkal és szeletelt paradicsommal díszítjük. 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. 10-15 perc pihentetés után fogyaszthatjuk.
De jó ötlet!:)
VálaszTörlésHű nagyon kemény, de ennék most belőle
VálaszTörlésKöszi Kata!:)
VálaszTörlés:)Köszi Bianka!