A napokban jelentős mennyiségű birskörtével birkóztam meg. Birskörte sajtot és befőttet készítettem belőle. A képen látható szirup a birskörte sajt készítés mellékterméke. A sajthoz előfőzött birskörte citromos, vizes főzőlevét sűrítettem be cukorral. Az az igazság, hogy olyan jó illata és szép színe volt a főzőlének, hogy ki kellett valamit találnom a hasznosítására. Kiönteni sajnáltam volna. Miután a levet összeforraltam a cukorral, egy üvegbe rozmaring ágat tettem és ráöntöttem a szirupot,majd lekötöttem az üveget. A szirupot desszertek ízesítésére szánom.
Roppant különleges lehet!! A fantáziád és a türelmed is lenyűgöző!!
VálaszTörlés:)Köszi Trinity!Remélem jó lesz! Az illata nagyon tetszett.
VálaszTörlésNagyon széééép!!!
VálaszTörlésNagyon tetszik! :))
VálaszTörlésKöszönöm!Örülök, hogy erre jártatok!
VálaszTörlésSzió! Milyen lett? Most csinálok éppen birset, eddig 10 l levecske van...és még befőzésre vár 1 ládányi illatos birsalmagyönyörűség. Nagyon szívesen megpróbálkoznék a dologgal.
Törlés