2009. október 14.

Rozmaringos birskörte szirup

A napokban jelentős mennyiségű birskörtével birkóztam meg. Birskörte sajtot és befőttet készítettem belőle. A képen látható szirup a birskörte sajt készítés mellékterméke. A sajthoz előfőzött birskörte citromos, vizes főzőlevét sűrítettem be cukorral. Az az igazság, hogy olyan jó illata és szép színe volt a főzőlének, hogy ki kellett valamit találnom a hasznosítására. Kiönteni sajnáltam volna. Miután a levet összeforraltam a cukorral, egy üvegbe rozmaring ágat tettem és ráöntöttem a szirupot,majd lekötöttem az üveget. A szirupot desszertek ízesítésére szánom.

6 megjegyzés:

  1. Roppant különleges lehet!! A fantáziád és a türelmed is lenyűgöző!!

    VálaszTörlés
  2. :)Köszi Trinity!Remélem jó lesz! Az illata nagyon tetszett.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm!Örülök, hogy erre jártatok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megabakkfittyné2012. november 17. 19:55

      Szió! Milyen lett? Most csinálok éppen birset, eddig 10 l levecske van...és még befőzésre vár 1 ládányi illatos birsalmagyönyörűség. Nagyon szívesen megpróbálkoznék a dologgal.

      Törlés