Erről az ételről is elmondhatjuk, hogy egyszerűségében rejlik nagyszerűsége. Gyorsan elkészíthető, igen ízletes, laktató fogás. Nagy kedvencem a szalonnába tekert, hirtelen sült szűzérme. Most cukkini ágyon tálaltam. Remek párosnak bizonyultak.
Hozzávalók: Személyenként 3-4 db 2 cm-es szűzérme szelet, 2 szelet bacon szalonna, 1 db közepes zsenge cukkini, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál zsír vagy 3 evőkanál olaj, só, bors, 1 teáskanál szemes dijoni mustár, 1 evőkanál tejföl vagy 2 evőkanál tejszín.
Hozzávalók: Személyenként 3-4 db 2 cm-es szűzérme szelet, 2 szelet bacon szalonna, 1 db közepes zsenge cukkini, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál zsír vagy 3 evőkanál olaj, só, bors, 1 teáskanál szemes dijoni mustár, 1 evőkanál tejföl vagy 2 evőkanál tejszín.
Elkészítés: A szűzérme szeleteket megsózzuk, borsozzuk, körbetekerjük szalonna szelettel és fogvájóval megtűzzük. A cukkinit hosszában - zöldségpucolóval - vékony szeletekre vágjuk. A zsiradékot felhevítjük egy serpenyőben, majd a szűzérme szeletek mind két oldalát hirtelen megpirítjuk, majd mérsékeljük a tüzet és fedő alatt kb. 8 percig lassú tűzön sütjük. Ezt követően kivesszük a serpenyőből a szűzérme szeleteket. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a zúzott fokhagymát, majd beleforgatjuk a vékony cukkini szeleteket, sózzuk, borsozzuk, kb. 1-2 percig pároljuk, és tányérra halmozzuk a cukkinit. A visszamaradt szafthoz hozzá adjuk a mustárt, a tejfölt, ha szükséges sózzuk és összeforraljuk. A megsült szűzérme szeletekből kihúzzuk a fogvájót, a húst a párolt cukkini tetejére helyezzük és a mustáros szafttal tálaljuk.
hm.. nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni!
VálaszTörlésEz nagyon tetszik, köszönöm az ötletet!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik!
VálaszTörlésMár vártalak Napmátka! Bár én is kicsit távol voltam....