2009. augusztus 26.

Fokhagymás, zsírban sült krumplikarikák

A recept eredetét tekintve francia. Igen kellemes ízt kölcsönöz a fokhagyma a krumplinak. Ismét egy egyszerű és nagyszerű étel kerülhet az asztalunkra, ha elkészítjük. Önállóan is fogyaszthatjuk, salátával is kínálhatjuk, de jó hús mellé kísérőnek is. Kinek-kinek az ízlésére bízva. Ha nagyobb adagot készítünk, célszerű több részletben kisütni.

Hozzávalók: Személyenként 2-3 szem közepes krumpli, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál zsír, só ízlés szerint.
Elkészítés: A megtisztított krumplit uborka gyalun legyaluljuk, így szép vékony karikákat kapunk. A zsírt egy serpenyőben felhevítjük és beletesszük a legyalult krumplit. A lángot kicsit visszább vesszük és pirosra sütjük a krumplit úgy, hogy közben a krumpliszeleteket forgatgatjuk, hogy mind két oldalán pirosra süljön. Sütés közben megsózzuk és hozzá adjuk a zúzott fokhagymát. 10-15 perc alatt elkészül és tálalhatjuk is.

2 megjegyzés:

  1. Jaj, de finom lehet, nem ismertem.
    Köszönöm az ötletet! Úgyis köret-ügyben van még mit pótolnom. :-))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails