2009. június 7.

Rozmaringos fokhagymás újkrumpli

Gyakran készítem az újkrumplit ebben a formában, különösen ha vendégeknek főzök. Igen mutatós, illatos és finom. Van, hogy a rozmaring és a fokhagyma elmarad és csak simán margarinban forgatom át, és pirítom a krumplit. A mai fő fogás méltó kísérőjének bizonyult a rozmaringos, fokhagymás változat.
Hozzávalók: 1 kg újkrumpli, 8-10 dkg margarin, 1-2 ágacska friss rozmaring, 4-5 gerezd fokhagyma, só.

Elkészítés: Az újkrumplit héjában sós vízben megfőzzük és megpucoljuk. A margarint egy nagyobb lábosban felolvasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított krumplit, a zúzott fokhagymát, az ágacskákról lehúzott rozmaring leveleket és megsózzuk. Addig sütjük a krumplit, míg szép pirosas színt nem kap.

2 megjegyzés:

  1. Ma csupa kedvemrevaló főztél!!
    Az uborkalevesre is rég készülök, a mediterrán husi padlizsánnal-kedvenc, ezt a burgonyát hetek óta tervezem:)))
    Szuper menü!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!Örülök trinity hogy tetszett!Élveztem az elkészítését és persze a végeredményt is:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails