Gyakran készítem az újkrumplit ebben a formában, különösen ha vendégeknek főzök. Igen mutatós, illatos és finom. Van, hogy a rozmaring és a fokhagyma elmarad és csak simán margarinban forgatom át, és pirítom a krumplit. A mai fő fogás méltó kísérőjének bizonyult a rozmaringos, fokhagymás változat.
Hozzávalók: 1 kg újkrumpli, 8-10 dkg margarin, 1-2 ágacska friss rozmaring, 4-5 gerezd fokhagyma, só.
Elkészítés: Az újkrumplit héjában sós vízben megfőzzük és megpucoljuk. A margarint egy nagyobb lábosban felolvasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított krumplit, a zúzott fokhagymát, az ágacskákról lehúzott rozmaring leveleket és megsózzuk. Addig sütjük a krumplit, míg szép pirosas színt nem kap.
Elkészítés: Az újkrumplit héjában sós vízben megfőzzük és megpucoljuk. A margarint egy nagyobb lábosban felolvasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított krumplit, a zúzott fokhagymát, az ágacskákról lehúzott rozmaring leveleket és megsózzuk. Addig sütjük a krumplit, míg szép pirosas színt nem kap.
Ma csupa kedvemrevaló főztél!!
VálaszTörlésAz uborkalevesre is rég készülök, a mediterrán husi padlizsánnal-kedvenc, ezt a burgonyát hetek óta tervezem:)))
Szuper menü!
Köszönöm!Örülök trinity hogy tetszett!Élveztem az elkészítését és persze a végeredményt is:)
VálaszTörlés