Lenyűgöz az olasz tésztaételek egyszerűsége. Kevés hozzávalóból remek ízek varázsolhatóak. Ilyen a spagetti carbonara is. Nem is kell más a spagetti mellé csak egy kis (házi) füstölt szalonna, néhány tojás, sajt és aki szereti fokhagyma, esetleg zöldfűszer. (Ez utóbbiak elhagyhatóak.)
A recept a Kifőztük szeptemberi számában jelent meg.
Spagetti carbonara
Hozzávalók
40 dkg
spagetti
20 dkg
füstölt szalonna
2-3
evőkanál olívaolaj
2 dkg vaj
3-4 gerezd
fokhagyma
4 közepes friss
tojás
6-8 dkg
reszelt parmezán sajt vagy más kemény sajt
só
frissen
őrölt bors
tálaláshoz:
reszelt
parmezán vagy más kemény sajt
zöldfűszerek
(elhagyható)
A spagettit forró sós vízben all dente, azaz harapható
állagúra főzzük. A szalonnát vékonyan felcsíkozzuk. Az olívaolajat egy nagy
serpenyőben, közepes lángon felmelegítjük. Egy megtisztított fokhagymagerezdet
késsel szétnyomjuk, és az olívaolajhoz adjuk a szalonnával együtt. Amikor a
fokhagyma barnulni kezd, kivesszük, a szalonnát addig sütjük, amíg ropogós nem
lesz. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot és sózzuk, borsozzuk.
A megfőtt spagettit leszűrjük, hozzákeverjük a szalonnához és átmelegítjük. A
lángról levéve hozzákeverjük a maradék zúzott fokhagymát, a vajat és végül a
tojásos keveréket. Jól átkeverjük, melegen reszelt sajttal, zöldfűszerekkel
megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése