2012. június 19.

Vörösborban párolt cseresznye

Valahogy olyan gyorsan váltják egymást a gyümölcsök, hogy mire felkerülne a blogra, lassan már ki is fut a szezonja. Gyorsan hozom is ezt a remek cseresznyés hűsítő desszertet, felnőtteknek ajánlva. Könnyű, száraz vörösborral készítsük. Sangriával is ki lehet próbálni. Én megtettem, igazán finom. Kissé fanyar és hűvös.... és finom, húsos benne a cseresznye....hmmmm. Aki teheti, és még van cseresznyéje, próbálja ki! Egyszerű, gyors. Szobahőmérsékleten is fogyasztható, de hűtve az igazi szerintem:) Az ötlet Frances Mayes "Napsütötte Toszkána" című könyvéből való.

Hozzávalók 4 adaghoz:

50 dkg magozott cseresznye
3 dl száraz vörösbor
1 citrom

tálaláshoz tetszés szerint:
amaretti és más kekszek, vagy tejszínhab, vagy piskóta

A kimagozott cseresznyére öntjük a vörösbort, hozzáadjuk a felkarikázott citromot és kis lángon 15 percig főzzük. A tűzről levéve lefedjük, és 2-3 órán át állni hagyjuk. Tálalhatjuk így is, de hidegre hűtve igazán frissítő. Tetszés szerint kekszekkel, tejszínhabbal, vagy piskótával kínálhatjuk.
Ugye milyen egyszerű? (Nem tévedés, cukor nem szerepel a receptben:)

2 megjegyzés:

  1. Tündér de jó ötletet adtál! Tegnap hozott a férjem egy üveg Sangriát, már csak cseresznye és meggy kell hozzá.

    VálaszTörlés
  2. Moha! Próbáld ki! Igazi hűsítő!:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails