A Non plus ultrát anyu kívánságára sütöttem. A megfelelő receptet is Ő találta meg, amit bizony már régóta kerestünk. (A korongokat talán kisebbre szaggattam, mint ahogy a recept írja, azért is lett kicsit dundibb:)
Hozzávalók: A tésztához 28 dkg liszt, 24 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás sárgája, 2-3 evőkanál hideg víz, 1 citrom reszelt héja és fél citrom leve. A tetejére 3 tojásfehérje, 21 dkg porcukor. a töltelékhez10-15 dkg kajszibarack lekvár.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. Ezt követően a tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, 3 cm átmérőjű kis korongokat szúrunk ki belőle és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, miközben folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot. A cukros tojáshabbal megkenjük a tésztakorongokat és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt készre sütjük, kihűtjük és kettesével összeragasztjuk kajszibarack lekvárral.
Az első szakácskönyvem első sütije:)(33 évvel ezelöttről)Sajnos drasztikus fogyókúrába kezdtem,ezért nem sütöm meg,mert tudom,hogy sok lecsúszna,de Téged irigyellek érte!
VálaszTörlésNagyon finom és nagyon megenném. Én is megsütöm, szükségem van egy kis "kalóriára"?? Igen! Mentettem a receptedet.Köszi!
VálaszTörlésA képen négy emeletesnek látszik, nem csak kettőnek. A 3 mm-es tészta így megnőtt a sütőben? (valamennyire kezdő vagyok, úgyhogy lehet buta kérdés) :)
VálaszTörlés