A hópelyhek alapja is egy mandulás vajas tészta, amelybe hámozott őrölt mandula kerül. A tésztából virágformákat szúrunk ki, díszítéshez a Karácsonyi csillagnál leírt cukros mázat használhatjuk.
Hozzávalók: A tésztához 25 dkg liszt, 5 dkg hámozott őrölt mandula, 7 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj (elhagyható), 17 dkg vaj (vagy 10 dkg vaj és 5 dkg zsír) 1 tojás. Díszítéshez 1 tojás fehérje és 20 dkg porcukor összekeverve.
Hozzávalók: A tésztához 25 dkg liszt, 5 dkg hámozott őrölt mandula, 7 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj (elhagyható), 17 dkg vaj (vagy 10 dkg vaj és 5 dkg zsír) 1 tojás. Díszítéshez 1 tojás fehérje és 20 dkg porcukor összekeverve.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. Ezt követően a tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk a virágokat és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük, kihűtjük és ezt követően díszítjük. A dízsítéshez a tojásfehérjét és a porcukrot jól elkeverjük. Egy zacskó egyik sarkán apró lyukat vágunk, beleöntjük a cukros keveréket és a képen látható módon díszítjük a virágformákat
Ide még jönnöm kell, mert annyi a finomság, hogy nem győzöm kapkodni a fejem. Gratulálok ennyi finom szépséghez!:))
VálaszTörlés