2009. december 3.

Mogyorós habtallér (2)

A mogyorós habtallér az itt leírtak szerint készül, annyi különbséggel, hogy a mogyoró mennyiségét megdupláztam. Azért szerepel ismét a mogyorós habtallér, mert a tapasztalatomat szeretném leírni. A mogyoró mennyiség megduplázásának következtében a tallérok nem lettek ugyan olyan könnyedek, viszont intenzív mogyoró ízük lett, amely íz a napok múlásával sem változott. Az eredeti állaga ugyancsak megmaradt. Csak javasolni tudom az előre elkészítését.


Hozzávalók:
4 tojás fehérje, 20 dkg kristálycukor, 10 dkg őrölt mogyoró.

Elkészítés: A pihentetett tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, fokozatosan adagoljuk hozzá a kristálycukrot. Amikor a hab keménnyé és nyúlóssá vált hozzákeverjük az őrölt mogyorót. Habzsákba tesszük a mogyorós habot, és sütőpapírral (a legjobb a szilikonos) bélelt tepsire kis habkupacokat nyomunk, amik tallérrá terülnek szét. 180 fokra előmelegítette sütőben 3-4 percig, majd 150 fokon 5 percig sütjük, majd 80-100 fokon addig szárítjuk, míg meg nem keményednek a tallérok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails