A petrezselymes olajra Napmátkánál figyeltem fel. Nagyon ötletesnek tartom. Volt egy kisebb csokorra való petrezselymem, arra gondoltam, hogy kipróbálom a petrezselymes olaj készítését. Bevallom Napmátka tanácsit nem tartottam be, olívaolajat használtam és egy gerezd fokhagymával ízesítettem. Egy kisebb üvegre való petrezselyemolaj készült. A mennyiséget csak megközelítőleg tudom megadni:
Hozzávalók: Egy csokor petrezselyemzöld, 1-1,5 dl olaj (én olívaolajat használtam), 1 gerezd fokhagyma.
Elkészítés: A megmosott petrezselyemzöld leveleit leszedjük, megszárítjuk. A turmixgép tartályába tesszük a petrezselyemzöldet, belenyomkodjuk, felöntjük olívaolajjal, beletesszük a felaprított fokhagymát és összeturmixoljuk, majd egy zárható üvegbe öntjük.
Hozzávalók: Egy csokor petrezselyemzöld, 1-1,5 dl olaj (én olívaolajat használtam), 1 gerezd fokhagyma.
Elkészítés: A megmosott petrezselyemzöld leveleit leszedjük, megszárítjuk. A turmixgép tartályába tesszük a petrezselyemzöldet, belenyomkodjuk, felöntjük olívaolajjal, beletesszük a felaprított fokhagymát és összeturmixoljuk, majd egy zárható üvegbe öntjük.
Szia!
VálaszTörlésÖrülök, hogy megcsináltad! Én nem vagyok a fokhagyma ellen, csak szerintem tovább áll el nélküle, és többféle módon használható fel.
Még egy apróság: le szoktam zárni, de nem légmentesen, egy olyan üvegben tartom, aminek szintén üvegből van a teteje.
Kíváncsi vagyok, hogy használod majd! Tésztára?
Szia Napmátka!
VálaszTörlésTudom ,hogy a tanácsaid a hosszan tarthatóság érdekében szóltak. Nálam most csak ennyi készült, ezért bátran változtattam és fokhagymáztam:)Szeretem a fokhagymát, sok mindenhez használom. Ebben az üvegben tárolom, már fogyott belőle. Szintén a Te ötleted alapján petrezselyemolajjal majonéz készült, ami egy capribogyós krumplisaláta alapja volt. Recept később... Igen, tésztára is fog majd kerülni belőle.Köszönöm ezeket az ötletes finomságokat!
Szintén fokhagymával készült nálam is-1 bő hónapig elállt-de elfogyott..Nagyon finom volt!
VálaszTörlés