2009. szeptember 13.

Majonézes lilakáposzta saláta pekándióval, zellerrel és almával

Ebben a salátában nincs olyan nagy mennyiségű majonéz, csak annyi ami átjárja, puhítja kicsit a káposzta csíkokat. A salátán szinte nem is látszik, hogy majonézes. Kedvelem az ilyen típusú salátákban a zellert, a diót, az almát.

Hozzávalók: 1 fej lilakáposzta, 6-8 dkg durvára vágott pekándió, 1 kis zellergumó, 2-3 alma, 3-4 evőkanál majonéz, 1 evőkanál tejföl, 1 teáskanál mogyoró olaj, 1-2 evőkanál méz, só, bors ízlés szerint, 1 citrom leve.
Elkészítés: A káposztát vékonyra legyaluljuk, besózzuk és hagyjuk állni, amíg a többi hozzávalót előkészítjük. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk és ráfacsarjuk a citrom levét. A megtisztított zellergumót vékony csíkokra vágjuk, vagy reszeljük. A majonézt, a tejfölt, a mézet, a borsot, a mogyoróolajat összekeverjük és rákanalazzuk a káposztára, hozzáadjuk az almát a citromlével együtt és jól összekeverjük, ha szüksége még sózzuk. Hűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails