Hozzávalók: 4 db tojás, 2 dl olaj, 18 dkg cukor, 15 dkg liszt, 15 dkg rétesliszt, 1 csomag sütőpor, 0,5 dl tej, 2 evőkanál kakaó, 1 kávéskanál fahéj. A belevaló: 5-8 dkg csokoládé ízlés szerinti, darabokra vágva, 4 db babapiskóta kisebb darabokra törve (világos pöttynek:). A rávaló: 10 dkg tortabevonó keserű csokoládé, 5 dkg fehér csokoládé. Kevés margarin a lyukas közepű tortaforma kikenéséhez.
Elkészítés: A tojásokat a cukorral és az olajjal elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, fahéjat és a kakaót. Jól összekeverjük és hozzáadjuk a tejet. Összekeverés után a kivajazott formába öntjük és belenyomkodjuk a csoki, és piskóta darabokat. 160 fokon légkeveréses sütőben kb. 30-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Miután megsült, kiszedjük a formából, hűtjük és bevonjuk vízgőz felett, vízzel felolvasztott tortabevonó csokoládéval és végül ráreszeljük a fehér csokoládét.
Gusztusos lett nagyon!!
VálaszTörlés