Hozzávalók
20-25 dkg
száraz lasagne tészta
50 dkg
spenót
25 dkg
túró
2 db
paradicsom
2-3
evőkanál liszt
5 dkg vaj
só
frissen
őrölt bors
reszelt
sajt tetszés szerint
A spenótot forró sós vízben 2-3 percig főzzük, majd
kivesszük, lecsöpögtetjük, hagyjuk langyosra hűlni, kinyomkodjuk a levét és
felaprítjuk. Közepes lángon felolvasztott vajon kissé megpirítjuk a lisztet,
hozzákeverjük a spenótot és felöntjük tejjel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk,
és sűrű mártássá főzzük. Egy sütőtál aljára kanalazunk a mártásból, megszórjuk
túróval és befedjük lasagne lapokkal. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a
hozzávalók el nem fogynak. A tetejére mártás és túró kerüljön, amelyet befedünk
szeletelt paradicsommal, majd megszórunk reszelt sajttal. 180 fokra melegített
sütőben 35-45 percig sütjük, amíg a tészta puha nem lesz. 10-15 perc pihentetés
után, melegen tálaljuk.
A recept a Kifőztük 2013. évi júniusi számában jelent meg.
Ez nálam is nagy kedvenc. A spenót túró kombináció és a lasagne is jöhet bármikor.
VálaszTörlésNekem is nagyon ízlett. Szerintem is jó párosítás.
VálaszTörlésKedves webmester,
VálaszTörlésÉszrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 85 000 összegyüjtött receptek közül. Mivel én magam is az egészséges táplállkozás híve vagyok, hiányosnak tartom oldalam, és szeretném kibővíteni ilyen receptekkel is. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.
Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.
Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.
Üdvözlettel,
info@osszesrecept.hu
Elkészítettem. A spenótnak jól utána kell járni, hogy szép legyen és egészséges, főképp megfelelő mennyiség. Érdemes több vékony réteget készíteni, és jól összesütni. A jénai nem biztos, hogy a legjobb megoldás...
VálaszTörlés