A Kifőztük e havi számában igazi forró nyári napokra való ételekkel készültünk. Július a legforróbb nyári hónapunk, ilyenkor strandra járunk és ha az idő engedi sokat vagyunk a szabadban. Erről szólnak az ételek receptjei is, amelyekkel készültünk.
Számomra a legkedvesebb strandi csemege a sült kolbász, így nem véletlen, hogy ezzel a recepttel járultam hozzá a strandolós hangulathoz:))
Hozzávalók:
2 kg darált sertéslapocka
6 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt kömény
1 csapott kávéskanál őrölt mustármag
2 evőkanál só
2 evőkanál édes őrölt pirospaprika
1 kávéskanál csípős őrölt pirospaprika (elhagyható)
2-3 m sertés vékonybél
6 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt kömény
1 csapott kávéskanál őrölt mustármag
2 evőkanál só
2 evőkanál édes őrölt pirospaprika
1 kávéskanál csípős őrölt pirospaprika (elhagyható)
2-3 m sertés vékonybél
a tálaláshoz:
mustár
fehér kenyér
A darált húshoz adjuk a zúzott fokhagymát meg a fűszereket, és alaposan összekeverjük. Bélbe töltjük, 13-15 cm hosszú kolbászokat készítünk. (Töltés közben megszúrkáljuk, hogy ne maradjon levegős.)Tepsibe tesszük, és kevés víz hozzáadásával 180 fokra melegített sütőben pirosra sütjük. (Ha szárazabb a kolbászhús, sütéskor kevés zsírt is tehetünk a tepsibe.)
Melegen, mustárral és fehér kenyérrel kínáljuk.
Melegen, mustárral és fehér kenyérrel kínáljuk.
Hát ez remek! Még talán kolbásztöltő, amolyan házi is van valahol a padláson. Lehet megpróbálkozunk vele. Miért is ne? :-)) A magyar sült kolbász íze amúgy is utolérhetetlen!
VálaszTörlés