A fokhagymás-petrezselymes pirítós gyorsan, egyszerűen elkészíthető. Fogyaszthatjuk előételként, de önállóan, akár vacsoraként is megállja helyét. Jól illik hozzá a paradicsomsaláta, amelyet készíthetünk balzsamecettel is:) A recept a Kifőztük júliusi számában jelent meg.
Hozzávalók:
1 szikkadt bagett vagy zsúrkenyér
8 dkg puha vaj
1 evőkanál olívaolaj
4-5 gerezd friss fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
10 dkg sajt
só
frissen őrölt bors
8 dkg puha vaj
1 evőkanál olívaolaj
4-5 gerezd friss fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
10 dkg sajt
só
frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
paradicsomsaláta
paradicsomsaláta
A pirítós készítése rendkívül egyszerű: A puha vajhoz keverjük az olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát és a petrezselyemzöldet, majd sózzuk, borsozzuk. A bagettet felszeleteljük, és megkenjük a petrezselymes-fokhagymás vajjal. Végül megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra melegített sütőben pirosra sütjük. Melegen, paradicsomsalátával kínáljuk.
Isteni, imádom! Éva
VálaszTörlésIsteni, imádom! Éva
VálaszTörlésNagy kedvenc. Az adriai nyaralásaink alkalmával a campingben egy állandó baráti társaság alakult ki. Az olasz szomszédunk kedveltette meg velünk, ők Bruschetta-nak nevezték. Számos verziója létezik. Azóta is gyakran készítem. Néhány receptet fel is tettem a blogomra.
VálaszTörlés