Töpörtyűkrémet sokféleképpen készíthetünk. Korábban a
főtt tojással készült változat került fel. Ezúttal zöld fűszerekkel gazdagítottam. A fűszerek variációja ízlés szerint változtatható. Nálam az otthon éppen fellelhető zöld fűszerek kerültek bele, vagyis zöldhagyma, petrezselyemzöld, friss rozmaring.
Hozzávalók:25 dkg töpörtyű
2 evőkanál mustár
1 evőkanál tejföl
só
frissen őrölt bors
1 szál zöldhagyma
2-3 szál petrezselyemzöld
1 kis ágacska friss rozmaring
A töpörtyűt botmixerrel krémesre turmixoljuk. Közben hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt, a sót és frissen őrölt borsot. A zöld fűszereket apróra vágjuk és a töpörtyűkrémhez keverjük. Máris fogyaszthatjuk.
Tipp: A töpörtyűt késes aprítóval is krémesíthetjük, vagy húsdarálóval ledarálhatjuk.
Ez olyan guszta. :) Már hétvégén is akartam tepertőt venni, de most már tényleg veszek egy kicsit és csinálok krémet. :)
VálaszTörlésKöszönöm Évi! Készíts Te is töpörtyűkrémet!:)Megéri!;)
VálaszTörlés