A recept a Kifőztük 2012. évi februári számában jelent meg. A magazin továbbra is ingyenesen letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról.
Hozzávalók a csirkemellhez:
1 egész filézett csirkemell
só
a páchoz:
2 dl joghurt
2 evőkanál szobahőmérsékletű krémsajt
1 gerezd zúzott fokhagyma
csipet őrölt chilipaprika
só
a panírhoz:
10 dkg zsemlemorzsa
5 dkg őrölt mandula
1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
a sütéshez:
olaj
Hozzávalók a körtés zellersalátához:
2 közepes zsenge zeller
2 db körte
frissen facsart citromlé
1 kis csokor petrezselyemzöld
5 dkg aprított pirított dió
A dresszinghez:
1 dl joghurt
2 evőkanál olívaolaj
1-2 teáskanál magos dijoni mustár
1 evőkanál méz
só
Tipp: A húst hosszabb ideig, akár egy napig is pácolhatjuk, ekkor frissen, mindig csak a szükséges mennyiséget süssük ki.
A meghámozott zellert vékony csíkokra vágjuk vagy reszeljük. Forró, enyhén sós vízzel leöntjük, 1-2 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és papírtörlőre terítve leitatjuk róla nedvességet. A hámozott körtét lereszeljük, a zellerhez keverjük és meglocsoljuk citromlével. A dresszing hozzávalóit összekeverjük, majd beleforgatjuk a zelleres keveréket. Aprított petrezselyemmel és pirított dióval megszórjuk.
Nagyon guszta!!!
VálaszTörlésAleda! Köszönöm szépen!
TörlésEz isteni lehet! Ki fogom próbálni!!!
VálaszTörlésKedves Bors and Pepper!:) Csak ajánlani tudom, hogy próbáld ki!:)
Törlésén kipróbáltam és ez valami eszméletlen és nem kell szórakozni a panírozással, utálom....
TörlésEgy éjszakára hagytam állni,a hús istenien bevette joghurtot, szaftos lett, omlósz, a csili is csak jót tett neki. Gyakori vendég lesz, köszönöm!!! Egészen új dimenzióját nyitottad meg számomra a "rántott" húsnak
Katina! Nagyon örülök, hogy ízlett és tetszett ez az egyszerű panírozás!
Törlés