2011. július 15.

Ribizli-málna szorbet

A szorbet hagyományosan jégdara és gyümölcs keveréke. Fagyos gyümölcs turmixolásával vagy turmixolt friss gyümölcs és szirup keverékének a fagyasztásával is készíthető.

A ribizli-málna szorbet estében a ribizli nagyobb részét előfőzzük, hogy a magokat passzírozással eltávolíthassuk.



Hozzávalók: 50 dkg ribizli, 20 dkg málna, 15 dkg cukor, 2-2,5 dl víz


A leszemezett ribizliből 1-2 marokkal kiveszünk, a többit feltesszük főni. Kb. 15 perc főzést követően, levesszük a tűzről és átpasszírozzuk. A passzírozott ribizlit a cukorral és vízzel elkeverjük, úgy hogy a cukor elolvadjon. Hozzáadjuk a maradék leszemezett ribizlit és a kissé összetört málnát. Dobozba vagy tálba öntjük, lefedjük, és legalább 6 óra hosszat fagyasztjuk. Közben óránként 3-4 alkalommal átkeverjük. Miután lehűlt, poharakba szedve kínáljuk.

A recept a Pécsi Borozó oldalán is megjelent.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails