A medvehagymával felnőtt fejjel kötöttem barátságot, és egyre jobban kedvelem. Megszokott ételeinket változatossá tehetjük vele, használatával új ételeket találhatunk ki. Számos kedvező élettani hatása van, csökkenti a vérnyomást, erősíti az érfalakat, segíti az emésztést, hogy csak néhányat emeljek ki jó tulajdonságai közül. Tapasztalatom szerint a medvehagyma igen jól illik a túrós, tésztás ételekhez. Elsőként következzék egy egyszerű túrókrém.
Hozzávalók: 15 dkg túró (lehetőleg házi túró), 5 dkg vaj, 1 teáskanál magos dijoni mustár, só, frissen őrölt bors, 20 db medvehagymalevél.Elkészítés: A túrókrémet késes aprítóval vagy botmixerrel készítjük. A vaj ne legyen hideg, mert különben nem lehet jól, egyenletesen elkeverni a krémet. A túrót, a vajat, a mustárt, a sót és a borsot a késes aprítóba tesszük és egyenletesen elkeverjük. 4-5 db kivételével hozzáadjuk a medvehagymaleveleket és tovább keverjük a krémet. A maradék medvehagyma leveleket 2 cm-es darabokra vágjuk és a túrókrémhez adjuk. Turmixolunk rajta néhányat úgy, hogy nagyobb levéldarabok is maradjanak benne. Behűtve kínáljuk.
Nagyon guszta
VálaszTörlésRengeteget készítek mostanában, hogy szezonja van.Nagyon szeretjük.:-)
VálaszTörlésMuszàj lesz medvehagyma utàn kutatni itt...
VálaszTörlésKöszi Bianka!
VálaszTörlésEgyetértek Nelli! Nem szabad kihagyni, a medvehagymát!:)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésAnikó, ha erre járnál, rengeteget találnál!:)(Na jó tudom, távol vagyunk:)
VálaszTörlésFinomnak tűnik, és egész diétás is.
VálaszTörlésKöszönöm!:)A kalória tartalmáról nem tudok nyilatkozni, de igazi tavaszi finomság.
VálaszTörlés