2010. június 21.

VKF! XXXV. Kakukkfüves grillezett hagyma saláta

A XXXV. VKF házigazdája Kata szabadtéri tűzrakásra invitált minket. Kedves blogertársam kérésének teljes mértékben nem tudtam eleget tenni, mivel csak egy kis erkéllyel rendelkezem, azonban grillserpenyőt ragadtam és a konyhai tűzhelynél elkészítettem néhány egyszerű grillezett ételt. A grillserpenyős konyhai grillezés természetesen nem alkalkmas arra, hogy nagyobb társaság részére süssünk, de 2-4 fő részére egy finom nyári ebédet vagy vacsorát könnyen összeállíthatunk. Elsőként kakukkfüves grillezett hagymából készítettem salátát, amelyet melegen fogyaszthatunk.
Hozzávalók: Két adaghoz 4 db közepes hagyma, 1 teáskanál szárított kakukkfű, só, 1-2 evőkanál olívaolaj. Az öntethez 2 evőkanál fehérborecet, 1 teáskanál só, 1 teáskanál méz, 1-2 evőkanál olívaolaj, 1-2 evőkanál víz (elhagyható), 1 gerezd zúzott fokhagyma.

Elkészítés: A megtisztított hagymákat hosszában 0,5 cm-es szeletekre vágjuk. Mind két oldalukat bekenjük olívaolajjal és megszórjuk kakukkfűvel. Előmelegített grillserpenyőben a hagymaszeletek mind két oldalát megsütjük kb. 4-4 perc alatt. A hagymaszeleteket sütés közben enyhén megsózhatjuk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük és a grillezett hagymákra locsoljuk. melegen fogyaszthatjuk.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails