Egyszerű, gyors, finom. A fejes saláta fogyasztását is változatosabbá tehetjük, ha különféle dresszingekkel tálaljuk. Most a saláta negyedeket egy magos dijoni mustáros, balzsamecetes dresszingbe forgattam és petrezselyemmel megszórtam. Közvetlen fogyasztás előtt tálaljuk.
Hozzávalók: Két adaghoz 1 db fejes saláta, 1 kis csokor petrezselyemzöld. A dresszinghez 1 evőkanál magos dijoni mustár, 2 evőkanál balzsamecet, 1-2 evőkanál olívaolaj,1 evőkanál méz, só, frissen őrölt bors ízlés szerint, 1-2 evőkanál víz, 1 gerezd fokhagyma reszelve (elhagyható).
Elkészítés: A salátát alaposan megmossuk, negyedebe vágjuk és lecsöpögtetjük. A petrezselymet nagyobb darabokra vágjuk. A dresszing hozzávalóit összekeverjük. Közvetlenül fogyasztás előtt forgassuk a saláta negyedeket a dresszingbe és szórjuk meg a petrezselyemmel.
Elkészítés: A salátát alaposan megmossuk, negyedebe vágjuk és lecsöpögtetjük. A petrezselymet nagyobb darabokra vágjuk. A dresszing hozzávalóit összekeverjük. Közvetlenül fogyasztás előtt forgassuk a saláta negyedeket a dresszingbe és szórjuk meg a petrezselyemmel.
Fincsi lehet ez a sali! :)
VálaszTörlésFincsi:)) egyszerű, gyors! Köszi Zizi, hogy itt jártál!
VálaszTörlésVan itthon római salátám, ahhoz is tökéletes lesz!
VálaszTörlésImádom a salátákat!:)
Soha nem próbáltam még így, de remek ötlet, köszönöm!
VálaszTörlés