2010. május 15.

Mustáros-petrezselymes fejes saláta

Egyszerű, gyors, finom. A fejes saláta fogyasztását is változatosabbá tehetjük, ha különféle dresszingekkel tálaljuk. Most a saláta negyedeket egy magos dijoni mustáros, balzsamecetes dresszingbe forgattam és petrezselyemmel megszórtam. Közvetlen fogyasztás előtt tálaljuk.
Hozzávalók: Két adaghoz 1 db fejes saláta, 1 kis csokor petrezselyemzöld. A dresszinghez 1 evőkanál magos dijoni mustár, 2 evőkanál balzsamecet, 1-2 evőkanál olívaolaj,1 evőkanál méz, só, frissen őrölt bors ízlés szerint, 1-2 evőkanál víz, 1 gerezd fokhagyma reszelve (elhagyható).

Elkészítés: A salátát alaposan megmossuk, negyedebe vágjuk és lecsöpögtetjük. A petrezselymet nagyobb darabokra vágjuk. A dresszing hozzávalóit összekeverjük. Közvetlenül fogyasztás előtt forgassuk a saláta negyedeket a dresszingbe és szórjuk meg a petrezselyemmel.

4 megjegyzés:

  1. Fincsi:)) egyszerű, gyors! Köszi Zizi, hogy itt jártál!

    VálaszTörlés
  2. Van itthon római salátám, ahhoz is tökéletes lesz!
    Imádom a salátákat!:)

    VálaszTörlés
  3. Soha nem próbáltam még így, de remek ötlet, köszönöm!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails