2010. február 13.

Pácban sült kakukkfüves cékla

Gyorsan elkészíthető, tartalmas kísérője lehet sülteknek. Kicsit édeskés íze miatt, frissen facsart citrommal tálaljuk.

Hozzávalók: Személyenként 1 db közepes cékla, a pácléhez 1-2 evőkanál olívaolaj, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 kis ágacska kakukkfű, só, frissen őrölt bors, a sült cékla locsolásához frissen facsart citrom.
Elkészítés: A céklát meghámozzuk, 3-4 mm-es kerek szeleteket vágunk belőle (ha dundi a cékla, hosszában félbe vágjuk és félkör alakú szeleteket vágunk belőle). A páclé hozzávalóit összekeverjük és beleforgatjuk a felszeletelt céklát. Kb. 1 órát a pácban hagyjuk. Felmelegítünk egy serpenyőt és páclevestől beleöntjük -adagonként - a céklát. (Ha kevésnek találjuk a sütéshez az olívaolajat, adhatunk hozzá 1-2 evőkanálnyit, de ne sokat.) Kb. 5-6 percig sütjük a céklát. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, leitatjuk róla a zsiradékot, majd tálaláskor frissen facsart citrommal meglocsolva - esetleg még kakukkfűvel, frissen őröl borssal megszórva - melegen kínáljuk.

2 megjegyzés:

  1. Imádom! Én csak úgy magában, egy kis reszelt sajttal is imádom!:)

    VálaszTörlés
  2. Jól hangzik Szepyke! Valóban, magában is laktató.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails